Cursuri Agricultura

Aditivi alimentari

Majoritatea produselor alimentare contin aditivi (cunoscuti sub denumirea generica de "E"-uri), care conserva, dau culoare, forma, spumeaza si mai ales dau aroma in mod artificial, facand astfel produsul atragator si vandabil timp...

Numar pagini: 33  |  Marime fisier: 2659 kb

Fabricarea untului

Untul constituie unul din produsele lactate cele mai raspandite, prezentand o importanta deosebita pentru alimentatia omului, datorita proprietatilor sale nutritive si energetice. Untul este cunoscut din antichitate de la greci (buturos = branza...

Numar pagini: 45  |  Marime fisier: 67 kb

Pasteurizare si sterilizare

Pasteurizarea si sterilizarea sunt operatii prin care se urmareste marirea duratei de mentinere a calitatilor, respectiv de conservabilitate a produselor alimentare prin distrugerea microflorei care actioneaza pentru modificarea unor...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 18 kb

Tehnologia branzeturilor

1. Definitia si clasificarea branzeturilor Branzeturile sunt produse naturale sau proaspete, care se obtin prin eliminarea zerului din coagulul format in urma inchegarii laptelui integral, degresat sau partial degresat, a smantanii, zarei sau a...

Numar pagini: 27  |  Marime fisier: 31 kb

Tenologia Abatorizarii si Preparatelor din Carne

Intreprinderile de industrializare a carnii sunt unitati destinate taierii si prelucrarii animalelor in vederea obtinerii atat a carnii si a grasimilor ca produs principal, a preparatelor, conservelor si semiconservelor, cat si a altor produse...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 30 kb

Curs Agrotehnie - factori de vegetatie, lucrarile solului

Lumina constituie factorul de vegetatie prin care energia solara se integreaza in planta sub forma de energie potentiala sau energie acumulata in substanta organica. Din cantitatea totala de energie luminoasa se considera ca frunza absoarbe...

Numar pagini: 143  |  Marime fisier: 737 kb

Curs Controlul Calitatii Produselor de Origine Vegetala

Pentru a putea defini un produs ca autentic,  acesta trebuie sa aibe o denumire care sa implice un set legal de caracteristici ce pot inlatura orice confuzie la desfacerea pe piata. Astfel, produsele alimentare puse pe piata trebuie sa se...

Numar pagini: 29  |  Marime fisier: 104 kb

Curs Riscuri Pedologice

Activitatile agricole. In primul rand, analiza repartitiei terenului agricol la nivel continental ne indica pe primele locuri Asia, Europa si America de Nord si Centrala. De asemenea, ponderea suprafetei agricole la nivel continental situeaza pe...

Numar pagini: 25  |  Marime fisier: 63 kb

Curs Fitotehnie - Tutunul

Tutunul se cultiva pentru frunzele sale utilizate in obtinerea produselor de fumat si prizat: tigarete, tutun de pipa, tigari de foi, tutun pentru prizat, tutun pentru mestecat etc. Din frunzele bogate in nicotina se prepara praful de tutun si...

Numar pagini: 29  |  Marime fisier: 249 kb

Curs Fitotehnie - Plante Tuberculifere si Radacinoase

Cartoful prezinta o deosebita importanta in alimentatia oamenilor, in furajarea animalelor si pentru prelucrari industriale. In alimentatia oamenilor cartoful se foloseste in stare proaspata sau sub forma de produse uscate si semipreparate. Este...

Numar pagini: 90  |  Marime fisier: 2743 kb

Curs Sistemul de Productie in Cresterea Animalelor

Sistemul de productie in cresterea animalelor: definire, tipuri de sisteme, componente. Cresterea animalelor constituie, alaturi de cultivarea plantelor, a doua componen ta a activitatii din agricultura. Rolul sau este important, iar nivelul de...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 79 kb

Curs Solurile importante din Romania

Aluvisolurile - Raspandire:   - lunci: Mures, Timis, Olt, Arges, Ialomita, Prut, Somes, Siret, Dunare- Delta Dunarii Conditii naturale de formare: Clima:   - f. variata (in functie de zonele strabatute de rauri)  - stepa,...

Numar pagini: 25  |  Marime fisier: 72 kb

Curs Economie Agrara

In sens initial termenul de economie provine de la grecescul “oikia” care semnifica casa si “nomos” care semnifica regula – arta de a “gira” casa, cu alte cuvinte, organizarea si conducerea diferitelor...

Numar pagini: 78  |  Marime fisier: 203 kb

Curs Pedologie

Pedologia este stiinta care se ocupa cu studiul solului sub toate aspectele sale: geneza, evolutie, proprietati fizico-chimice, clasificare si raspandire geografica, punand un accent deosebit pe utilizarea solului ca mijloc de productie in...

Numar pagini: 113  |  Marime fisier: 1782 kb

Curs Tehnologia Carnii - Transarea la Bovine, Ovine si Pasari

Carcasa reprezinta corpul intreg al animalului sacrificat, dupa scurgerea sangelui, eviscerare si indeoartarea pielii, in cazul bovinelor si ovinelor, sau a parului, in cazul porcinelor, acesta ramanand intreg ori taiat de-a lungul liniei mediene,...

Numar pagini: 57  |  Marime fisier: 8065 kb

Curs Pasteurizare si Sterilizare

Pasteurizarea este operatia care are drept scop distrugerea majoritatii microorganiselor si, in particular, a bacteriilor patogene nesporulate prezente in produs, cu cea mai mica pierdere posibila a calitatilor senzoriale ale acestuia....

Numar pagini: 27  |  Marime fisier: 888 kb

Curs Ambalaje si Design in Industria Alimentara

Cutiile metalice noi livrate de producatorul de ambalaje metalice sunt considerate curate, existand unele remarci care fac necesara spalarea si clatirea. Astfel: - in timpul transportului se poate depune praf; - cutiile de aluminiu pentru bere, ca...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 379 kb

Curs Tehnologia Produselor Lactate Concentrate

Laptele concentrat este laptele din care s-a indepartat o anumita cantitate de apa, prin evaporare in coloane de concentrare. De regula, laptele concentrat este dulce. Laptele deshitratat este laptele din care s-a evaporat toata apa, prin procese...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 597 kb

Curs Industria de Vinificatie

Tendinta pe plan mondial si european din ultimii 20 de ani este de restrangere continua a ariei cultivate cu vita-de-vie, paralel cu cresterea productivitatii viilor la un ha. Reducerea plantatiilor europene este rezultatul introducerii in anii...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 27 kb

Curs Laptele

Laptele si prelucrarea laptelui se refera  la laptele de vaca el ar provenii de Sumereni un popor din Mesopotania anii 5000-4000 IH.Sapaturile arheologige au scos la iveala pe zidurile templului zeitei nim- Hor Sag desenele reprezinta scene...

Numar pagini: 47  |  Marime fisier: 174 kb

Cursuri Operatii unitare in industria alimentara

Disciplina operatii unitare in industria alimentara isi propune sa prezinte aspectele legate de operatiile unitare care stau la baza tehnologiilor alimentare, pe baza carora se concepe o schema de operatii si o tehnologie. Aspectele legate de...

Numar pagini: 22  |  Marime fisier: 124 kb

Curs Calitatea marfurilor alimentare

Merciologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect il constituie studierea proprietatilor marfurilor, in stransa legatura cu calitatea, determinata de acestea. Etimologic, denumirea de merciologie provine din latinescul mercis,...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 8 kb

Curs Pomicultura

Parcelarea terenului: marimea parcelei variaza intre 2 si 5 ha, forma parcelei dreptunghi; Pe terenurile in panta: combaterea eroziunii si evacuarea apei in exces, terasarea terenului pe pante mai mari de 12°; Se traseaza drumurile principale...

Numar pagini: 26  |  Marime fisier: 821 kb

Curs Viticultura

Zona nordica (judetele Iasi, Botosani, Neamt, nordul judetului Vaslui), cu 8 soiuri: a) Vinuri albe de calitate superioara si de consum direct: Feteasca alba, Feteasca regala, Aligoté b) Vinuri albe de calitate superioara, demidulci si...

Numar pagini: 33  |  Marime fisier: 1946 kb

Curs Soiuri de mar

Descriere: Pomul: vigoare medie; coroana piramidal - globuloasa; Fructul: Forma: sferica spre tronconica Epiderma: rosu - bordo intens pe aproape toata suprafata, cu puncte subcutanate alburii, cu pruina multa Calibru: 150-160 g; Pulpa: alba -...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 211 kb

Curs Soiuri de par

Descriere: Pomul: vigoare medie Fructul Forma: conica - piriforma Epiderma: galbena, acoperita cu rosu pe 50% din suprafata fructului; Calibru: 140 - 160 g Pulpa: alba; fondanta Gust: racoritor; bun; Aprecieri generale: soi autosteril;...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 272 kb

Cursuri Tehnologii de ingrasare si crestere a animalelor domestice

Activitatea de ingrasare a tineretului bovin destinat producerii carnii si a bovinelor adulte reformate se realizeaza in ferme si complexe specializate, precum si in fermele de vaci, in constructii in sistem gospodaresc modernizate, tabere de vara...

Numar pagini: 90  |  Marime fisier: 5976 kb

Curs Evolutia productiei vinicole in Republica Moldova

Tendinta pe plan mondial si european din ultimii 20 de ani este de restrangere continua a ariei cultivate cu vita-de-vie, paralel cu cresterea productivitatii viilor la un ha. Reducerea plantatiilor europene este rezultatul introducerii in anii...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 27 kb

Curs Silvicultura

Termenul vine din latina de la silva=padure si de la cultura=cultura, stiinta rezultand astfel silvicultura=stiinta padurii, la fel si cuvantul padure din palus-udish = tufaris, mlastina acoperita cu trestie, teren acoperit cu arbori. Padurea...

Numar pagini: 107  |  Marime fisier: 2552 kb

Curs Leguminoase cultivate pentru boabe

Una din particularitatile economice cele mai importante ale acestei grupe de plante o constituie continutul ridicat al boabelor in substante proteice, conferindu-le o valoare alimentara ridicata. in comparatie cu semintele de cereale, boabele de...

Numar pagini: 31  |  Marime fisier: 312 kb

Rezultate 61 - 90 din 117
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...