Cursuri Agricultura

Curs Tehnologia Conservelor

Pentru majoritatea procedeelor de conservare aplicate in industria conservelor vegetale, operatiile de conditionare sunt aceleasi sau prezinta diferentieri neinsemnate, atat din punct de vedere al efectului realizat cat si al utilajelor folosite....

Numar pagini: 42  |  Marime fisier: 143 kb

Curs Sterilizarea Termica

Mediile de cultura contin un numar mare de celule vegetative sau spori care trebuiesc eliminati pentru asigurarea unor conditii optime de transformare a materiilor prime in produsul dorit. -  Prezenta contaminatilor trebuie evitata din mai...

Numar pagini: 63  |  Marime fisier: 496 kb

Curs Resursele Furajere

Legea pentru organizarea producerii si folosirii rationale a resurselor de nutreturi precizeaza ca "Sunt considerate nutreturi... toate produsele de origine vegetala, animala, minerala si de sinteza care, folosite in hrana animalelor,...

Numar pagini: 25  |  Marime fisier: 28 kb

Curs Productivitatea Florii-Soarelui

Floarea soarelui este una din cele mai importante plante oleaginoase cultivata in lume şi principala planta oleaginoasa cultivata in R. Moldova. Uleiul de floarea-soarelui ii revine cca. 16 % din productia mondiala de uleiuri vegetale cu...

Numar pagini: 55  |  Marime fisier: 97 kb

Curs Management Agrar

Eficienta economica a activitatii exploatatiilor agricole este conditionata, in mod substantial, de cadrul pe care acestea il dobandesc ca urmare a procesului de profilare, specializare si dimensionare. Elementul de baza, supus analizei in...

Numar pagini: 72  |  Marime fisier: 363 kb

Curs Industria de Vinificatie

Tendinta pe plan mondial si european din ultimii 20 de ani este de restrangere continua a ariei cultivate cu vita-de-vie, paralel cu cresterea productivitatii viilor la un ha.Reducerea plantatiilor europene este rezultatul introducerii in anii...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 27 kb

Curs Graul de Toamna in Asolamentul Moldovei

Sigur, toate plantele pe care le cultiva omul sunt importante pentru existenta lui. Dar nici una dintre ele nu da un produs de valoarea bobului de grau. Din acest mic graunte se poate face paine, hrana de baza а celei mai mari parti ale...

Numar pagini: 47  |  Marime fisier: 61 kb

Curs Dezvoltare Rurala

Odata cu momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana,  dezvoltarea satului romanesc va fi sprijinita de Comunitatea Europeana prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007- 2013. Programul National de Dezvoltare...

Numar pagini: 20  |  Marime fisier: 44 kb

Cursul de Prelegeri la Disciplina de Specialitate Agrotehnica

In ramura Fitotehnica locul principal revine plantei de cultura - ca rezultat a activitatii antropogenice sub aspect de: -    lucrari in domeniul de obtinere permanenta de noi soiuri si hibrizi inalt productivi si rezistenti la...

Numar pagini: 20  |  Marime fisier: 108 kb

Curs Laptele de consum si produsele lactate

Laptele, ca materie prima, fiind un produs biologic, are compozitie şi proprietati care variaza in functie de o serie de factori ca: specia, rasa, individualitatea animalului, hrana, momentul perioadei de lactatie, starea de sanatate a animalului...

Numar pagini: 13  |  Marime fisier: 19 kb

Curs Carnea si produsele derivate

Carnea constituie o sursa alimentara de baza in hrana omului. Prin compozitia chimica echilibrata in trofine cu valoare biologica ridicata, proteine complete, grasimi, substante minerale si vitamine, digestibilitatea superioara si calitati...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 18 kb

Curs Comportament si Etica in Agroturism

Codurile includ principalele responsabilitati ale companiei fata de:     - consumatori (importanta satisfacerii consumatorilor, calitatea, siguranta/ protectia consumatorilor, corectitudinea preturilor serviciile dupa vanzare);...

Numar pagini: 63  |  Marime fisier: 169 kb

Curs Buruienile

Buruienile. Notiuni de tip, grad de imburuienare, cartarea buruienilor. Pagubele cauzate de buruieni De-a lungul timpului notiunea de buruiana a fost definit in diferite moduri. Termenul buruieni trebuie folosit in sens mai larg avand in vedere,...

Numar pagini: 128  |  Marime fisier: 154 kb

Curs Analiza Pragului de Rentabilitate

Pragul de rentabilitate, numit si punct critic sau punct de echilibru, marcheaza acea dimensiune a productiei la care costurile totale sunt egale cu incasarile din vanzarea productiei, iar rezultatul este nul. Activitatea devine rentabila dupa...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 7 kb

CURS AGRICULTURA: FITOREMEDIEREA

Principalii factori naturali ai mediului inconjurator sunt apa, solul, subsolul, padurile si orice alta forma de vegetatie terestra si acvatica, rezervatiile si monumentele naturii. Dintre acestia, solul sursa de viata, de abundenta si...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 96 kb

CURS AGRICULTURA: COMPOSTAREA

Gestiunea deseurilor a devenit din ce in ce mai complexa in ultimii ani, ca raspuns la exigentele sociale si de protectia mediului inconjurator. Cresterea productiei globale de deseuri a facut ca eforturile privitoare la reciclare sa creasca din...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 11270 kb

Conceptul de zootehnizare a agriculturii romanesti

Activitatea didactica si de cercetare stiintifica a Prof. G.K. CONSTANTINESCU a fost in legatura stransa cu preocuparea sa permanenta pentru cresterea ponderii sectorului zootehnic in cadrul productiei agricole a tarii, actiune cunoscuta sub...

Numar pagini: 161  |  Marime fisier: 1068 kb

CURS AGRICULTURA: AMELIORAREA - PRODUCEREA DE SAMANTA

Fasolea este una dintre principalele furnizoare de proteina de origine vegetala in alimentatia umana. Proteina de fasole este foarte valoroasa din punct de vedere calitativ, continand majoritatea aminoacizilor esentiali, la un pret de mult...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 115 kb

CURS AGRICULTURA: AMELIORAREA LEGUMINOASELOR

Fasolea este una dintre principalele furnizoare de proteina de origine vegetala in alimentatia umana. Proteina de fasole este foarte valoroasa din punct de vedere calitativ, continand majoritatea aminoacizilor esentiali, la un pret de mult...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 82 kb

CURS AGRICULTURA: AMELIORAREA PLANTELOR

Graul este un aliment de baza care este principala sursa de hrana pentru aproximativ 40% din populatie. Datorita adaptabilitatii largi, arealul de cultura a graului se intinde de la 600 latitudine nordica pana la 450 latitudine sudica. in privinta...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 80 kb

CURS AGRICULTURA: CULTURA VITEI DE VIE

Cultura vitei de vie si prepararea vinului reprezinta practici umane realizate din cele mai vechi timpuri, in care conditiile de clima si sol pentru cultura vitei de vie sunt cele mai favorabile. Intre tarile cu viticultura si vinificatie din...

Numar pagini: 27  |  Marime fisier: 0 kb

CURS AGRICULTURA: AGREGATE PENTRU LUCRARILE DE INGRIJIRE LA CULTURILE DE CAMP

Mecanizarea completa a lucrarilor agricole este conditia hotaratoare in actiunea de valorificare a potentialului biologic al plantelor si animalelor. De asemenea mecanizarea completa  a lucrarilor agricole contribuie la sporirea...

Numar pagini: 32  |  Marime fisier: 0 kb

CURS AGRICULTURA: FABRICAREA DROJDIEI DE PANIFICATIE

Industria fermentativa ocupa un loc important in industria alimentara si contribuie, prin procesele sale specifice la obtinerea unei game largi de produse, cum ar fi : berea, alcoolul, vinul, bauturile alcoolice, drojdia de panificatie, drojdia...

Numar pagini: 126  |  Marime fisier: 0 kb

CURS AGRICULTURA: BAZELE FUNCTIILOR MARFURILOR

Tipuri de metode si analize ale merceologiei Merceologia si-a adaptat continuu metoda de cercetare in functie de: - Evolutia productiei de marfuri - Dezvoltarea interna si internationala - Dezvoltarea altor stiinte Caracterizarea metodelor...

Numar pagini: 67  |  Marime fisier: 0 kb

CURS AGRICULTURA : ENTOMOLOGIE

OBIECTUL ENTOMOLOGIEI SI ORGANIZAREA PROTECTIEI PLANTELOR IN ROMANIA Entomologia - parte specializata a Zoologiei, termen derivat din cuvintele grecesti zoon = animal si logos = stiinta. Entomologia este stiinta care se ocupa cu studiul...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 0 kb

CURS AGRICULTURA : ASOLAMENTE SI ROTATII

Introducere Asolamentele si rotatia culturilor reprezinta mijloacele cele mai la indemana si mai putin costisitoare pentru a lupta impotriva buruienilor, bolilor si daunatorilor plantelor, pentru a realiza productii mari si pentru a proteja...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 0 kb

CURS AGRICULTURA: ARHITECTURA PEISAGERA

Endosperm 82 - 84 % :  proteine ( concentrate spre exterior)  si amidon ( concentrate in centru ) Precariot ( 2 straturi de celule subtiri ) Painea alba are valoare nutriva mica nu are vitamine -    - 30 straturi =...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 7 kb

Rezultate 91 - 117 din 117