Tehnologia Produselor Lactate - smantana pentru alimentatie

Incarcat la data: 02 Noiembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 68

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1268 kb

Smantana reprezinta un produs lactat cu continut marit de grasime, fabricat in tara noastra din lapte de vaca oi din bivolita. Se fabrica doua categorii de smantana: smantana dulce pentru alimentatie oi pentru necesitati culinare (prepararea friocai, cremelor etc); smantana fermentata.

In functie de materia prima utilizata smantana se fabrica pur lactica oi smantana cu diferite adaosuri de origine vegetala (uleiuri, proteine, gemuri, cafea). Conform standardelor in vigoare smantana pentru alimentatie trebuie sa corespunda urmatoarelor caracteristici organoleptice. Receptia cantitativa oi calitativa a materiei prime. in calitate de materie prima pentru fabricarea smantanii pentru alimentatie se foloseote lapte proaspat integral, colectat in unitatile de productie cu aciditatea plasmei de maximum 24°T, lapte degresat cu aciditatea maxima de 19°T, lapte degresat oi smantana dulce, praf de calitate superioara oi diferite substante stabilizatoare etc.

Materia prima este receptionata cantitativ (gravimetric), iar calitatea ei este apreciata in laboratoarele unitatilor de industrializare conform standardelor pentru fiecare substanta in parte. Smantanirea laptelui se efectueaza cu ajutorul separatoarelor centrifugale reglate pentru obtinerea smantanii dulci cu un continut de grasime cu 1-2% superior continutului de grasime din produsul finit. De regula, pentru fabricarea smantanii grase (30% oi mai mult) se obtine smantana dulce cu 35-38% grasime. Pentru sortimentele de smantana cu continut redus de grasime - (10-15%) separatorul se regleaza pentru obtinerea concentratiei de grasime corespunzatoare sortimentului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia Produselor Lactate - smantana pentru alimentatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GRASIMEcurs agricultura
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan