Topografie si Cadastru-Curs + Lucrari Practice (.ppt)

Incarcat la data: 27 Iunie 2013

Autor: David Paul Claudiu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 146

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4633 kb

Definitie: stiinta care se ocupa cu descrierea sau masurarea scoartei terestre si reproducerea acesteia in mod conventional, pe o suprafata plana - harta sau plan de situatie.
                
Topografie:
- topos = loc;
- graphein = a descrie.

Aceste masuratori se fac pe suprafete restranse si ca urmare nu sunt afectate de influenta curburii Pamantului, iar calculele se realizeaza cu ajutorul matematicilor inferioare.
- reprezentarea pe harti si planuri a suprafetei terestre, presupune efectuarea unor masuratori cu mijloace de masurare specifice, a unor puncte si elemente caracteristice ale acestei suprafete.
- totalitatea obiectelor naturale si artificiale, micsorate conventional, care se situeaza pe suprafata terestra = detalii topografice
- pentru determinarea formei si pozitiei acestor detalii topografice, se aleg puncte caracteristice care se numesc puncte topografice - rezultatul ridicarilor topografice = planul topografic.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Topografie si Cadastru-Curs + Lucrari Practice (.ppt)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs cadastrucurs topografie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...