Utilizarea instalatiilor de muls in fermele de producere a laptelui

Incarcat la data: 27 Octombrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10450 kb

Una din cele mai importante activitati din fermele de crestere a animalelor o constituie obtinerea laptelui. Evacuarea laptelui din ugerul animalului este efectul unui proces neurohormonal cuprinzand doua etape distincte si anume: sinteza laptelui din uger; secretia propriu-zisa ca urmare a invingerii rezistentei sfincterelor care permit extragerea laptelui din cisternele mameloanelor prin diferenta de presiune din interiorul cavitatilor si exterior.
    
Se stie ca cedarea laptelui este un proces complex care are loc sub influenta ocitocinei, hormon responsabil de colectarea laptelui in cele patru compartimente ale ugerului.
    
Efectul ocitocinei fiind de scurta durata (5...7 minute), este necesar ca procesul de mulgere a laptelui sa se produca in acest interval.

Incercarile omului pentru realizarea mulsului mecanic dateaza inca din secolul al XIX lea, dar posibilitati tehnice reale s-au creat abia odata cu aparitia aparatelor de muls cu pahar.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Utilizarea instalatiilor de muls in fermele de producere a laptelui". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAgriculturaVACI