Algoritmi paraleli si distribuiti

Incarcat la data: 13 Aprilie 2015

Autor: Robert Morosanu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 147

Tip fisier: zip

Marime fisier: 772 kb

In istoria calculatoarelor s-a impus de la inceput secventializarea. Rezolvarea unei probleme concrete presupune construirea unui algoritm de calcul care, de regula, formuleaza ordinea in care se vor executa diferitele operatii.
Structura calculatorului, asa cum a fost ea elaborata de John von Neumann, stabileste ca operatiile, fie logice, fie aritmetice, se executa in unitatea centrala, in blocul aritmetico-logic.


Astfel, programul realizat pentru solutionarea problemei, ca succesiune de instructiuni de calculator care urmeaza algoritmul adecvat, este la randul sau memorat in calculator, iar instructiunile sale sunt aduse una cate una in unitatea de comanda, realizandu-se pas cu pas transformarea datelor de intrare in rezultatele finale...

O vreme parea ca paralelismul este atuul de neatins al gandirii umane. Dar inca din anii '60-'70 cresterea vitezei de calcul s-a realizat mai ales prin trucuri, prin diviziunea sarcinilor in cadrul sistemului de calcul, prin introducerea cererilor de intrerupere din partea dispozitivelor de intrare/iesire, prin accesul direct la memorie.

Apoi au inceput sa apara "supercalculatoarele", dar mai ales sisteme specializate pentru prelucrarea imaginilor numerice, sisteme in care s-a cautat sa se compenseze viteza insuficienta de pe atunci printr-o procesare paralela, alocand pentru fiecare pixel dintr-o linie a imaginii cate o unitate de calcul - un procesor dedicat operatiilor locale din imagine.

Astfel au aparut primele configuratii de calcul paralel, dar si primii algoritmi de calcul paralel. In cazul imaginilor numerice, asupra fiecarui element de imagine (pixel) se pot aplica simultan aceleasi transformari, astfel incat se puteau folosi procesoare identice care nici macar nu trebuiau sa comunice intre ele. Era modelul de calcul care s-a numit SIMD (Single Instruction Multiple Data).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Algoritmi paraleli si distribuiti". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROGRAMAREAlgoritmiparalelidistribuiti
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan