Curs Algoritmi in Actuariat

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: Turcu Cristian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 37

Tip fisier: zip

Marime fisier: 307 kb

Sa presupunem ca avem de studiat comportamentul unui portofoliu de asigurari notat C, intr-o perioada de timp fixata (in general 1 an). Portofoliul este alcatuit din mai multe polite (contracte) de asigurare. Fiecarei polite i se asociaza o variabila aleatoare (v.a.) reprezentand valoarea totala (cumulata) a despagubirilor (v.c.d.) ce urmeaza a fiplatite posesorului politei respective in perioada de timp considerata.

O asemenea v.a. se mai numeste risc si este caracterizata de faptul ca ia doar valori pozitive sau egale cu zero,
deoarece nu putem avea despagubire negativa. In mod asemanator, asociemintregului portofoliu v.a. X reprezentand suma despagubirilor determinate de sinistrele ce afecteaza toate politele portofoliului in perioada de timp studiat a.

X se numeste valoarea cumulata a sinistrelor sau a daunelor (v.c.d.). Una dintre principalele probleme ale actuarului este studiul repartitiei lui X, a carei functie de repartitie (f.r.) o notam FX. Pentru a motiva importanta acestui studiu, amintim aici doar necesitatea calculului primelor si a probabilitatii de ruina a portofoliului la sfarsitul perioadei considerate, probabilitate care este data de 1 ! FX(r + P), unde P reprezinta primele incasate si r rezerva initiala pentru portofoliul considerat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Algoritmi in Actuariat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICAASIGURARICOMPORTAMENTActuariatAlgoritmicurs formator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...