Curs Produsul software SYSTAT

Incarcat la data: 16 Noiembrie 2009

Autor: li_coconu

Pret: 100 credite

Numar pagini: 36

Tip fisier: zip

Marime fisier: 446 kb

5 (1 review)

1. Prezentare generala
SYSTAT este un pachet de programe utilizat pentru rezolvare problemelor din domeniul statistic. Facilitatile principale oferite de SYSTAT pot fi grupate in trei categorii:
i. introducerea si gestionarea datelor (observatiilor) statistice
ii. calcule si prelucrari statistice
iii. reprezentari grafice ale datelor


SYSTAT ofera in privinta executiei comenzilor, doua moduri de lucru care pot fi folosite separat sau impreuna:
- introducerea comenzilor cu ajutorul meniurilor, modalitate mai abordabila pentru utilizatorii incepatori
- introducerea comenzilor in linia de comanda (in fereastra principala), modalitate recomandata pentru utilizatorii avansati.
Acest mod permite o mai mare flexibilitate a comenzilor, precum si agregarea mai multor comenzi in fisiere de tip script, pentru automatizarea prelucrarilor cu caracter repetitiv.


Ferestre SYSTAT

SYSTAT pune la dispozitia utilizatorului mai multe ferestre de lucru, cu functionalitati specifice:
a. Fereastra principala (Main) (v. fig. 1), care permite introducerea comenzilor si afisarea rezultatelor prelucrarilor si a diverselor mesaje. Este afisata la pornirea programului, si contine initial data si ora rularii, informatii despre versiunea programului si un mesaj de bun-venit. Meniurile afisate sunt: File (gestiunea fisierelor), Edit (comenzi de editare), Data (comenzi de manipulare a datelor), Window (gestiunea ferestrelor), Help (documentatie de utilizare).
b. Foaia de lucru (fereastra "Worksheet"), care are rol de stabilire a structurii datelor din setul de lucru, introducerea, modificarea si Produsul software SYSTAT pentru prelucrari statistice stergerea acestora. Afisarea ferestrei Worksheet se face prin comanda Window->Worksheet (meniul Window, optiunea Worksheet) din orice alta fereastra SYSTAT. Foaia de lucru are o structura tabelara si contine variabilele observate pe coloane si cazurile pe linii, care sunt numerotate. Foaia de lucru are un meniu propriu, cu comenzile File (gestiunea fisierelor), Edit (comenzi de editare), Editor (comenzi de manipulare a datelor), Window (gestiunea ferestrelor) si Help (ajutor).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Produsul software SYSTAT". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...