Paradigme de programare si metode de proiectare a programelor

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2010

Autor: Constantin Nicolas-Cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 239 kb

Notiunea de paradigma se bazeaza pe un cuvant ce provine din limba latina si greaca si care reprezinta un exemplu sau un model. Sensul uzual al notiunii este dat de istoricul Thomas Kuhn in cartea sa The Structure of Scientific Revolutions: o paradigma este o multime de teorii, standarde si metode ce reprezinta o modalitate de organizare a cunostintelor.

Bazat pe aceasta notiune, Robert Floyd in articolul intitulat “The Paradigms of Programming”, defineste notiunea de paradigma de programare ca fiind o metoda de conceptualizare a modului de executie a calculelor intr-un calculator, precum si a modului de structurare si organizare a taskurilor reponsabile cu executia calculelor. O notiune des utilizata in locul celei de paradigma de programare este cea de stil de programare, desi semnificatia sa nu este foarte clar definita.

Despre un limbaj de programare se spune ca ofera suport pentru o paradigma de programare, daca acesta pune la dispozitie facilitati care il fac convenabil de a fi utilizat in acest stil. Un limbaj de programare permite doar acest lucru daca efortul cerut pentru a scrie un program in stilul respectiv este mai mare, limbajul neoferind facilitati suficiente.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Paradigme de programare si metode de proiectare a programelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROGRAMEOBIECTEcurs programare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan