Analiza calitatii produselor

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: tViviana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 75 kb

5 (1 review)

Calitatea poate fi definita ca fiind “masura, gradul in care un produs, prin totalitatea caracteristicilor tehnice, economice, sociale si de exploatare, satisface nevoia pentru care a fost creat”. Calitatea se formeaza in procesele de conceptie si executie si se verifica in procesul de consumare a bunurilor si serviciilor, unde se manifesta caracteristicile:

    - tehnice, care reprezinta insusiri proprii valorii de intrebuintare;
    - de disponibilitate, in sensul de a-si realiza functiile de-a lungul ciclului de viata;
    - economice si tehnico-economice (randament, cost, pret);
    - psihosenzoriale, determinate de efecte estetice, organoleptice, ergonomice;
    - socio-economice (efecte asupra mediului, a sanatatii etc.).
    Procedeele utilizate in analiza calitatii produselor difera dupa cum produsele pot fi grupate sau nu pe clase sau sorturi de calitate.


Analiza calitatii produselor diferentiate pe clase de calitate

    Principalele criterii care stau la baza gruparii productiei pe clase de calitate sunt:
    - calitatea materiilor prime folosite;
    - procedeele tehnologice utilizate;
    - alinierea la normele interne care reglementeaza parametrii de calitate ai produselor respective, etc.
    Analiza calitatii produselor diferentiate pe clase de calitate se poate face pe fiecare produs in parte, precum si la nivel de intreprindere.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza calitatii produselor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANALIZAcalitatea produselor
Comentarii

e cam greu sa inveti toate cursurile ...

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...