ANALIZA ECONOMICĂ A CHELTUIELILOR

Incarcat la data: 17 Februarie 2011

Autor: dunca lucia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 42 kb

Acest curs abordeaza aspectele conceptuale, teoretice si practice privind analiza cheltuielilor si a costurilor. Activitatea practica de analiza economico-financiara, componenta majora a managementului intern al firmei, poate fi orientata spre ansamblul cheltuielilor sau spre analiza costului unitar. Analiza orientata spre ansamblul cheltuielilor surprinde urmatoarele aspecte prioritare:


analiza cheltuielilor prin metoda ratelor;
analiza principalelor categorii de cheltuieli.


Delimitari si structuri privind cheltuielile si costurile

In teoria si practica economica, evidentierea consumului de resurse al unei intreprinderi se realizeaza cu ajutorul unui sistem de indicatori, bazat pe conceptele de „cheltuieli” si „cost”.
Pentru definirea si delimitarea corecta a cheltuielilor se impune urmarirea  a trei pasi importanti.


Primul pas in definirea cheltuielilor consta in acceptarea faptului ca orice activitate desfasurata de catre o intreprindere este consumatoare de resurse. in conditiile in care consumurile de resurse sunt evaluate si exprimate in unitati monetare, acestea capata expresia generica de „cheltuieli”.


In urma definirii cheltuielilor prin prisma consumurilor se apreciaza ca, pentru a dobândi sau fabrica un anumit bun material sau serviciu, o intreprindere trebuie sa accepte un „sacrificiu”, tradus printr-o utilizare de resurse.
Asadar, cheltuielile sunt reprezentarea in expresie baneasca a utilizarii de resurse/bogatie in scopul obtinerii unui bun material sau serviciu.


Pe de alta parte, asa cum se releva in contabilitatea europeana, cheltuielile reprezinta consumuri/utilizari de bogatie care antreneaza o diminuare a situatiei nete a patrimoniului. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "ANALIZA ECONOMICĂ A CHELTUIELILOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...