Analiza financiara a unei investitii

Incarcat la data: 24 Februarie 2010

Autor: grigore alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 37

Tip fisier: zip

Marime fisier: 49 kb

Experienta de peste 7 ani a proiectelor realizate si metodele europene moderne aplicate sunt cartea mea de vizita. Va rugam sa cititi o carte de vizita (CV) care va va lamuri in acest sens.

Analiza economico-financiara a unei afaceri sau investitii, sau diagnosticul economico-financiar al firmei, reprezinta “starea de sanatate financiara” a afacerii si se realizeaza cu ajutorul analizelor economice si a indicatorilor financiari.

Analizele economice-financiare studiaza relatia dintre rezultatele obtinute si resursele consumate si evidentiaza legaturile dintre cauze si efecte.

Scopul analizei economico-financiare:
-    evaluarea profitabilitatii afacerii, in scopul maximizarii acestei performante in perioadele urmatoare;
-    identificarea “punctelor tari” si “punctelor slabe” ale situatiei prezente sau anterioare, pentru a se stabili directiile de actiune pentru viitor.
Analiza economica cuprinde in principal analiza cheltuielilor: fixe/variabile, directe/indirecte, pe centre de cost.
Analiza financiara cuprinde in principal determinarea indicatorilor financiari de profitabilitate, lichititate, solvabilitate. Indicatorii financiari reflecta situatia sintetica a performantelor realizate de firma intr-o anumita perioada si intr-un anumit context al afacerii.
Principalul obiectiv al analizei financiare (analiza cost-beneficiu financiara) este de a calcula indicatorii performan?ei financiare a proiectului (profitabilitatea sa).
Metoda utilizata financiara este cea a „fluxului net de numerar actualizat”.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza financiara a unei investitii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSANALIZAECONOMICO-FINANCIARAINVESTITII
Comentarii

nu exista un forum ptr a cere un anumit proiect contra cost la o anumita materie

Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...