Analiza gestiunii resurselor umane ale intreprinderii

Incarcat la data: 17 Februarie 2011

Autor: dunca lucia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

Analiza gestiunii resurselor umane ale intreprinderiiAcest curs abordeaza, din multitudinea aspectelor referitoare la gestiunea potentialului uman al intreprinderii, doua probleme principale ce pot delimita obiectul de baza al analizei resurselor umane, si anume:
 - Analiza dinamicii, structurii si calificarii resurselor umane;
 - Analiza eficientei utilizarii resurselor umane.

1. Analiza dinamicii, structurii si calificarii resurselor umane

Realizarea performantelor oricarei intreprinderi poate depinde, in mare masura, de dinamica, de structura, de calitatea si, nu in ultimul rand, de modul in care se foloseste potentialul uman.
    
Dinamica resurselor umane se refera la modificarile absolute sau relative ale numarului de salariati, modificari datorate influentelor contextului economico-social global sau politicii de recrutare si asigurare cu personal la nivel de intreprindere.

Scaderea sau cresterea numarului de salariati se poate aprecia diferit, in functie de contextul economic global si mai ales, in functie de consecintele economico-financiare ale acestei modificari.

Astfel, scaderea numarului de salariati poate fi apreciata ca negativa daca este rezultatul unei politici de personal defectuoase, cu consecinte nefavorabile asupra performantelor de ansamblu ale firmei, sau daca reflecta incapacitatea intreprinderii de a face fata restrictiilor impuse de mediul economic.

Pe de alta parte, scaderea de personal se poate aprecia ca pozitiva daca este rezultatul modificarii raportului de echilibru dintre potentialul uman si cel material, ca urmare a cresterii gradului de dotare tehnica a firmelor.

Din punct de vedere structural, analiza cantitativa a asigurarii intreprinderii cu resurse umane se face, cel mai adesea, pe cele doua mari categorii: personal operativ si personal de administratie si conducere. in cadrul intreprinderilor apartinand unor domenii de activitate dinamice, in care devine prioritara activitatea de cercetare-dezvoltare, analiza structurala se bazeaza pe trei mari categorii, si anume: muncitori, personal tehnic si de cercetare, personal de conducere si administrativ.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza gestiunii resurselor umane ale intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GESTIUNEANALIZAIntreprindere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...