Bazele teoretice ale analizei economico-financiare

Incarcat la data: 17 Februarie 2011

Autor: dunca lucia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Bazele teoretice ale analizei economico-financiare


Acest prim curs abordeaza aspectele conceptuale si teoretice privind analiza economico-financiara cu scopul de a crea o baza de pornire in intelegerea mecanismelor de lucru ale acesteia.


Intr-un mediu economic a carui tendinta principala este transformarea din complicat in complex, analiza economico-financiara are rolul de a explica fenomenele economice si financiare prin intermediul relatiilor delimitate in cadrul unui ansamblu de elemente (analiza structurala) si prin intermediul factorilor de influenta (analiza factoriala). De asemenea, analiza se poate efectua sub diverse forme (tipuri) cu scopul de a raspunde cat mai bine obiectivelor stabilite, iar etapele de realizare se pot adapta conditiilor economice concrete.1.1.Semnificatia si importanta analizei economico-financiare

Analiza reprezinta o metoda de cercetare statistica bazata pe descompunerea unui fenomen sau a unei activitati in partile sale componente, in scopul unei mai bune cunoasteri a acestora. Ca o activitate corelativa, din punct de vedere statistic, exista sinteza care presupune reunirea partilor sau a elementelor si examinarea lor intr-un ansamblu unitar.

Analiza economico-financiara studiaza, utilizand un ansamblu de concepte, tehnici si instrumente,  activitatile sau fenomenele din punct de vedere economico-financiar, respectiv din punct de vedere al consumului de resurse si al rezultatelor obtinute, foarte importanta fiind luarea in considerare a relatiilor structural-functionale si a celor de cauza-efect.

Analiza economico-financiara este o activitate complexa data fiind multitudinea relatiilor structural-functionale si complexitatea relatiilor cauza-efect ce pot aparea in economie. Astfel:
- un efect sau fenomen economic poate reprezenta rezultatul actiunii mai multor cauze sau elemente diferite;
- o singura cauza sau un singur factor poate genera efecte multiple si diferite;
- efecte sau fenomene diferite se pot combina dand o rezultanta a complexului de actiuni si forte;
- caracteristicile cauzei se pot reflecta in complexitatea, intensitatea, dar si in calitatea fenomenului analizat;
- fenomenul analizat poate avea caracteristici sau insusiri noi, inexistente in elementele sau cauzele care l-au generat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele teoretice ale analizei economico-financiare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANALIZAECONOMIEanaliza economico financiara
Comentarii

conspecte,cursuri, referate, in domeniul economic

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan