Curs Analiza gestiunii resurselor

Incarcat la data: 27 Noiembrie 2009

Autor: dana, dana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 50 kb

Unul din obiectivele majore ale managementului intreprinderii ar trebui sa fie gestiunea rationala si eficienta a resurselor pe care le au la dispozitie din urmatoarele considerente:
-    caracterul limitat si epuizabil al resurselor;
-    asigurarea  unui  nivel  superior  de  eficienta  si  rentabilitate pentru intreprindere.

in termeni generali se poate afirma ca o gestiune eficienta a resurselor se realizeaza atunci cand se obtin rezultatele scontate cu un volum cat mai limitat de resurse.
Cresterea nivelului de eficienta in gestiunea resurselor este echivalenta cu:
-    obtinerea aceluiasi rezultat cu un volum mai mic de resurse;
-    cu acelasi volum de resurse se obtine un rezultat mai mare.

Exprimarea sintetica a modului de gestionare a resurselor se realizeaza cu ajutorul ratelor de gestiune, aceste rate exprimand de fapt viteza de rotatie a elementelor patrimoniale sau a surselor de finantare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Analiza gestiunii resurselor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSANALIZAeconomie financiaramanagement resurse umane