Curs Cumpararea si gestiunea resurselor materiale

Incarcat la data: 12 Decembrie 2009

Autor: nina neculai

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 65 kb

Managerii care cumpara materiale pentru consumul intern sau pentru conversie sunt numiti cumparatori industriali (organizationali). Organizatiile vad procurarea ca pe o activitate profesionala ce include toate activitatile implicate in obtinerea materialelor la un cost minim, in transportul lor, in depozitarea lor si miscarea lor spre procesul de productie. Inclusa in aceasta abordare este si analiza economica a ofertei, a cererii si pretului, precum si evaluarea evenimentelor internationale ce afecteaza oferta de materiale.
Cumpararea este una din functiile de baza, comune tuturor tipurilor de afaceri intreprinse. Este o functie de baza, pentru ca nici o afacere nu poate fi pusa in functiune fara ea. Aceasta nu implica faptul ca toate compartimentele de aprovizionare sunt de egala importanta pentru succesul unei firme. Ele nu sunt; importanta lor este dependenta de diferiti factori. Printre acesti factori sunt: tipul afacerii, scopul urmarit, circumstantele economice si modul in care functioneaza intreprinderea. in unele cazuri, cumpararea poate functiona intr-o maniera superficiala fara sa pun in pericol profitul firmei. Aceste situatii sunt totusi exceptii. Exceptii similare pot fi facute in marketing, finante si alte functii ale afacerilor.  Eficienta unei intreprinderi este in stransa corespondenta cu disponibilitatea partilor componente si a materialelor necesare obtinerii produsului finit, in cantitatea potrivita, calitatea potrivita si cu marimea pretului acestora. Esecul in una dintre aceste dimensiuni sporeste costul si descreste pretul, putand chiar dezvolta o criza economica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Cumpararea si gestiunea resurselor materiale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan