Curs de analiza economico-financiara

Incarcat la data: 31 Martie 2010

Autor: Muresan Lavinia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

3 (2 review-uri)

Metodele analizei calitative sunt: 1. diviziunea si descompunerea rezultatelor 2. comparatia 3. stabilirea relatiilor de cauzalitate 4. modelarea EXEMPLE: modele multiplicative: R = A-B; modele de raport: R = A/B; modele aditive:R= A+B+C; modele substractive: R= A-B; modele complexe

Procesul de analiza economico-financiara = etapele procesului de analiza

1. determinarea obiectului analizei
2. determinarea elementelor si  factorilor = cauzelor unui fenomen/proces economico-financiar
3. stabilirea corelatiilor dintre fenomen si factori
4. cuantificarea influentei diferitelor elemente
5. stabilirea concluziilor si aprecierilor
6. elaborarea masurilor de îmbunatatire a activitatii

1.2. Factorii în analiza economico-financiara

Def. Factorii - sunt fenomene economomice care influenteaza alte fenomene economice. Exemplu: - veniturile, cheltuielie sunt factori pt rezultatul obtinut. - cantitatea vanduta si pretul de vanzare unitar sunt factori de influenta pt cifra de afaceri (CA). - CA si nr de salariati sunt factori de influenta asupra productivitatii muncii.
  
Factorii Cantitativi se caracterizeaza prin: 1. sunt purtatori materiali pt factoi calitativi. 2. nu au aceasi esenta (sens) cu fenomenul studiat. 3. se exprima prin alta unitate de masura decat fenomenul studiat.

Factorii de structura , atunci cand facotrii cantitativi se exprima prin marimi agregate (factori de structura exprima ponderi ale unor subgrupe in totalul grupei).

Factorii calitativi, caracteristici: 1. au aceeasi esenta cu fenomenul studiat, dar se regasesc la un alt nivel. 2. de regula se exprima prin aceeasi unitate de masura cu fenomenul studiat.

1.3. Metode, Procedee  si Tehnici ale Analizei Economico-Financiare

Prin metoda sau tehnica se intelege o cale sau un mod de cercetare, metoda sau tehnica presupune utilizarea mai multor procedee. Prin procedee intelegem un mod sistematic de efectuare a unei lucrari astfel incat sa se realizeze obiectivele propuse.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de analiza economico-financiara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEINTERNATIONALAanaliza economica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan