Curs Finante si fiscalitate

Incarcat la data: 26 Februarie 2010

Autor: kroutildaniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Finantele reprezinta stiinta constituirii si administrarii mijloacelor banesti la dispozitia statului sau a unui agent economic, pt indeplinirea obiectivelor, functiilor si sarcinilor sale. MECANISMUL FINANCIAR: este structurat pe urm componente:


1.    Sistemul financiar


2.    Parghiile financiare utilizate de stat pt influentarea activitatii economice


3.    Metodele administrative de conducere in domeniul finantelor


4.    Cadrul institutional format din institutii si organe cu atributii in domeniul finantelor


5.    Cadrul juridic constituit din legi, hotarari, ordonante si alte norme din domeniul finantelor.1.    Sistemul financiar, privit ca relatii econ, se compune din:


a). relatiile care se reflecta in bugetul de stat si bugetele locale;


b). rel. reflectate in bugetul asigurarilor sociale de stat si in bugetul asig. de sanatate si in alte bugete care tin de domeniul asig . sociale ;


c). rel. generate de constituirea si repartizarea fondurilor speciale, extrabugetare;


d). relatiile de credit bancar;


e). rel. de asig. si reasigurari de bunuri, personae si raspundere civila;


f). rel. generate de fondurile constituite la dispozitia intreprinderilor.


        


Bugetele de stat si locale    In aceste bugete isi gasesc reflectarea realtiile de repartizare a unei parti importante a PIB-ului, in scopul satisf. nevoilor  societatii. Este vorba de venituri de la pers. fizice si juridice la dispozitia autoritatilor centrale de stat sau a celor locale, prin mijloace de constrangere(impozite, taxe, penalizari, amenzi, etc.) sip e baze contractuale( chirii, arenzi, dividende, redevente, incasari din vanzari de bunuri, etc.).


    Pe de alta parte este vb. de distributia resurselor colectate in favoarea unor institutii, intrepr. , pers. fizice sub forma alocatiilor bugetare(plata salariilor si a altor drepturi de personal, transferuri, subventii, dobanzi, etc.).  Prin intermediul bugetului de stat si al bugetelor locale se realizeaza un process de distribuire si redistribuire de resurse financiare intre sfera materiala si cea nemateriala, intre ramuri ale economiei, intre diferite sectoare sau grupuri sociale, ca si intre membrii societatii luati individual. In acest sens statul influenteaza marimea si destinatia fondurilor de consum, precum si structura formarii brute de capital (investitiile).Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Finante si fiscalitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANTEFISCALITATEanaliza economico financiara
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan