Gestiunea financiara a intreprinderii

Incarcat la data: 23 Februarie 2010

Autor: marin roxana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 75 kb

Prin echilibru financiar al intreprinderii se poate intelege o corespondenta intre nevoile de capitaluri, pe de o parte si posibilitatea obtinerii lor pe de alta parte. Daca ne gandim la utilizarea capitalurilor putem defini echilibrul financiar cu egalitatea intre capitalurile avansate in circuit si capitalurile apte a fi rambursate.
   
In prima formulare a echilibrului se vizeaza modalitatea de obtinere a capitalurilor in conditii financiare optime, iar in a doua formulare modalitatea de folosire a capitalurilor, aspect important  si complex a gestiunii financiare a intreprinderii.

    Bilantul si conceptual juridic al patrimoniului

Studiul financiar al bilantului evidentiaza modalitatile de realizare a echilibrului financiar functional sau patrimonial al intreprinderii la un moment dat (de regula la sfarsitul perioadei de gestiune), permitand, deci, o analiza financiara statica.

Sub aspectul juridic bilantul sintetizeaza starea patrimoniala respective ansamblul drepturilor si angajamentelor patrimoniale existente la un moment dat.
            Drepturile patrimoniale cuprind:
-    drepturile de proprietate si cele de creanta si confera titularului o putere asupra bunurilor sau posibilitatea obtinerii unor prestatii din partea altor persoane (drepturi de creanta);
-    drepturile de proprietate se concretizeaza in posibilitatea utilizarii bunurilor in scopul consumului, productiei sau frutificarii acesteia pentru obtinerea unor venituri;
-    drepturile de creanta, adica, drepturile asupra tertilor constau in:
a)    angajamente contractate de anumiti parteneri cum sunt clienti a caror termene de plata convenite in avans au o scadenta ulterioara livrarii bunurilor sau serviciilor:
b)    angajamente patrimoniale corespunzatoare obligatiilor pe care intreprinderea trebuie sa le onoreze la o anumita scadenta sunt diferentiate in functie de efectele lor, in angajamente corespunzatoare datoriilor si angajamentelor corespunzatoare capitalurilor proprii.
         
Daca stadiul juridic permite prezentarea drepturilor si angajamentelor patrimoniale prezentarea financiara pune in evidenta relatia dintre sursele fondurilor (resursele) si nevoile (utilizarile) carora le sunt alocate fondurile.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gestiunea financiara a intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSANALIZAIntreprinderegestiune financiara
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...