Curs de analiza matematica. Derivare numerica

Incarcat la data: 26 Februarie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Formularea matematica a problemei de derivare numerica.
In cazuri practice, cand se cere determinarea derivatei, iar functia este data in forma unui tabel utilizarea metodelor analitice de calculul diferential devine imposibila si atunci se face apel la aproximare numerica a derivatei cautate - derivarea numerica.


Formularea matematica a problemei este urmatoare. Fie ca functia f(x) este determinata in intervalul  [a, b]  si este reprezentata tabular prin n+1 puncte. Se cere stabilirea relatiei analitice pentru derivata acestei functii. Ca functia de aproximare se alege un polinom de interpolare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de analiza matematica. Derivare numerica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMATEMATICAAnaliza matematica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan