Curs de analiza matematica. Obiectivele disciplinei de studiu

Incarcat la data: 20 Februarie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 80 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (2 review-uri)

Probleme de modelare matematica proceselor mecanice si a situatiilor economice nu pot fi rezolvate fara aplicarea metodelor de calcul numeric. Un specialist modern trebuie sa cunoasca bine metode de baza ale matematicii aplicate din care face parte si analiza numerica. Practic, orice teoria inginereasca fara un suport matematic solid nu are nici o valoare stiintifica.


Ca regula, un inginer opereaza cu datele numerice, care trebuie sa fie prelucrate intr-un anumit mod pentru calculul si proiectarea dispozitivelor tehnice. Ecuatiile matematice din domeniul mecanic, ca regula, contin derivate si integrale, iar cele din  domeniu financiar modern utilizeaza, de exemplu, teoria ecuatiilor diferentiale stohastice, care nu pot fi rezolvate direct in mod analitic, ci numai prin metode aproximative cu care opereaza analiza numerica. Astfel, metode numerice de calcul sunt metode aproximative, iar disciplina apartine domeniului matematicii aplicate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de analiza matematica. Obiectivele disciplinei de studiu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMATEMATICAAnaliza matematica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan