Curs Primitive

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: cheregi remus-darie

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 297 kb

In acest paragraf vom reaminti notiunea de primitiva, proprietatile primi- tivelor si metodele generale de calcul ale acestora. Definitia 1.1.1 Fie f : I › ??, unde I ? ?? este un interval. Functia F : I › ?? se numeste primitiva a functiei f pe intervalul I, daca F este derivabila pe I si ()()Fxfx'=, ? x ? I.
Observatia 1.1.1 Daca F este o primitiva a lui f pe I, atunci oricare ar fi constanta reala C, functia G : I › ?? definita prin ()()GxFxC=+, ? x ? I, este de asemenea o primitiva a lui f pe I. Mai mult, orice alta primitiva a lui f pe I este de aceasta forma.

Intr-adevar, daca G = F + C, atunci GFf''==, deci G este o primitiva a lui f pe I. Reciproc, fie G o alta primitiva a lui f pe I si fie H = G – F. Pentru orice x ? I avem ()()()()()0HxGxFxfxfx'''=-=-=. Fie acum a ? I un punct interior fixat. Din Teorema lui Lagrange rezulta ca pentru orice x ? I, exista ? in intervalul deschis de capete a si x astfel incat:
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Primitive". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMATEMATICAAnaliza matematicaprimitivemetode copiat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan