Axele in arhitectura

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1743 kb

In geometrie, axa este o linie care imparte un element sau un ansamblu de figuri in parti egale sau similare. In cazul unei figuri regulate, aceasta linie creeaza o simetrie, de o parte si de alta a traseului sau.

Aceasta proprietate unica pe care o poseda o axa, de a diviza o forma solida in doua parti identice, dar inversate, exista si se afirma, cu aceeasi autoritate geometrica, si pentru arhitect, dar, in domeniul arhitecturii, simetria poate sa se prezinte sub doua forme particulare bine caracterizate : sa inglobeze totalitatea unui ansamblu si sa provoace astfel o repartitie egala si inversata a deferitelor elemente de o parte si de alta a liniei de separatie, sau sa nu intereseze decit o parte a acestuia si sa produca o compozitie nesimetrica in toate partile ei, cu simetrii locale, ansamblul fiind, in acest caz, asimetric.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Axele in arhitectura". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURAAxa
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan