Arhitectura sistemelor de calcul

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: dddsdsd

Pret: 80 credite

Numar pagini: 97

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2331 kb

Valorile numerelor pot fi exprimate in diferite baze de numeratie. Astfel, in activitatile umane obisnuite baza de numeratie folosita este baza zece. Nu acelasi lucru se intâmpla in sistemele numerice. Din considerente tehnologice, in sistemele numerice nu putem reprezenta decât doua numere: zero si unu. De regula valoarea zero este asociata cu un nivel scazut de tensiune iar valoarea unu este asociata cu un nivel ridicat de tensiune, diferenta dintre tensiunea asociata valorii zero si cea asociata valorii unu asigurând securitatea la perturbatii a sistemului numeric (in sensul ca daca diferenta intre cele doua tensiuni creste, creste si imunitatea la perturbatii a sistemului numeric).


O baza de numeratie presupune existenta unui numar de simboluri (numite adesea cifre) cu ajutorul carora vor fi reprezentate numerele, un mod de scriere a numerelor si o relatie de calcul a valorii numarului. Numarul simbolurilor utilizate intr-o baza de numeratie defineste numele bazei de numeratie. Reprezentarea numerelor se face in prezent in exclusivitate prin scrierea pozitionala adica pozitia numarului exprima si rangul acestuia (exponentul bazei de numeratie).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arhitectura sistemelor de calcul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURAcalcul numeric
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan