Curs Arhitectura vernaculara

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2010

Autor: Moldoveanu Colina Florentina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12182 kb

1,5 (2 review-uri)

Arhitectura vernaculara denumeste arhitectura  fara arhitect, fara proiect desenat, facuta direct de utilizatori, eventual cu mana de lucru specializata a unor mesteri.

Fiind facuta chiar de cei care o locuiesc, arhitectura vernaculara reprezinta totdeauna transpunerea directa in forme a nevoilor practice si spirituale ale membrilor comunitatii, rezultate din modul de viata specific si din sistemul de valori pe care comunitatile respective il impartasesc. De aici rezulta atat armonia dintre individ, comunitate si mediu construit, cit si marea unitate formala a arhitecturii unei arii culturale.

In arhitectura vernaculara exista o anumita simbioza intre construit si mediul natural, simbioza care ale carei dimensiuni se vor studia mai tarziu.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Arhitectura vernaculara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURAarhitectura vernacularaconferinta religie stiinta
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan