Desen Tehnic (ppt)

Incarcat la data: 20 Aprilie 2013

Autor: Pavel-Cojocaru Andrei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 246

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16980 kb

Desenul tehnic este reprezentarea grafica plana a unei conceptii tehnice dupa anumite norme si reguli stabilite.
       
Scopul desenului tehnic este acela de a reprezenta obiecte din spatiul tridimensional pe o foaie de hartie, astfel incat reprezentarea obtinuta sa descrie complet, atat ca forma cat si ca dimensiuni, obiectul insusi.
       
Pentru a putea citi si executa desene tehnice care la randul lor sa poata fi citite de oricine, indiferent de limba pe care o vorbeste, este necesar sa existe un limbaj specific. Limbajul grafic al desenului tehnic este necesar pentru a face legatura intre doi oameni care (poate) nu se intalnesc, proiectant si executant sau proiectant si utilizator.

Obiectele care apar in tehnica si in viata de toate zilele au, de regula, forme spatiale complexe. Ele rezulta din combinarea booleana (uniune, intersectie sau extragere) a unor forme geometrice simple (prisme, piramide, cilindri, conuri, sfere, toruri).
       
Modul de reprezentare a corpurilor spatiale simple precum si principiile care stau la baza reprezentarii curbelor de intersectie sunt studiate de geometria descriptiva, care este baza matematica a desenului tehnic.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Desen Tehnic (ppt)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ARHITECTURAdesen tehniccurs desen