Tehnologia lemnului: fluxul tehnologic in fabricarea mobilei

Incarcat la data: 09 Iunie 2010

Autor: andra jipa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8035 kb

In prealabil, a fost facut un proiect, apoi se trece la stabilirea unui nomenclator de repere in care se precizeaza dimensiunile fiecarui reper in parte, numarul de repere pentru aceeasi dimensiune  si structura reperelor pe fiecare sortiment in parte.

    PANOURI FURNIRUITE
    Pe baza nomenclatorului de repere se trece la proiectarea fiecarui reper.
1. Prima operatie este croirea
a)    Croirea panourilor ce urmeaza a fi masivuite pe cant
b)    Croirea panourilor ce urmeaza a fi furniruite pe canturi. Diferenta consta in dimensionarea mai mica in primul caz datorita grosimii masivului ce se aplica pe contur.
Panoul care urmeaza a fi furniruit poate fi din PAL, PANEL, PLACAJ, MDF, sau OBS. in cazul in care urmeaza a i se aplica masiv pe canturi se executa la masina de frezat un uluc pe canturi .
2. Se aplica masivul prin incleiere pe laturile scurte ale panoului (respectiv in pozitia sus si jos) apoi se scurteaza masivul exact la latimea panoului dupa care se aplica masivul si pe partile lungi.
3. Dupa trecerea timpului cerut de adezivul folosit pentru a face priza, urmeaza operatia de calibrare (tanuire) pentru uniformizarea grosimii panourilor.
Aceasta operatie se face utilizand o masina cu cilindri cu panza abraziva cu granulatie mare de 80 .
4. Panourile care au fost masivuite si cele care urmeaza a fi furniruite pe cant sunt trecute prin masina de aplicat clei.
Panourile trec printre doi cilindri care le aplica clei pe ambele fete, fiind apoi asezate pe pe niste discuri metalice subtiri antrenate de un lant. Discurile stau cu partea inferioara intr-o cuva cu apa pentru a nu permite cleiului sa le blocheze.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia lemnului: fluxul tehnologic in fabricarea mobilei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURAMOBILAutilaj tehnologicburse tehnologia informatiei
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...