Tehnologia lemnului: pardoseli din lemn

Incarcat la data: 09 Iunie 2010

Autor: andra jipa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1910 kb

Sunt structuri din lemn care constituie o parte importanta a unei constructii din punct de vedere structural, functional ti estetic. Pe langa functiunile tehnice (izolare termica, uzura) stratul "exterior" are un rol estetic evident completand mobilierul ti decoratiile de interior, devenind uneori un element dominant (pardoseli artistice).

Pardoselile din lemn sunt cunoscute ca "pardoseli calde", lemnul avand o buna capacitate de izolare termica. Ele creaza un ambient preferat de om altor materiale, aducand produsul natural, estetic cu culorile ti desenul specific.
Functie de destinatia spatiilor unde se folosesc, pardoselile se pot clasifica in:
    - industriale (activitati de fabricatie, depozitare)
    - pentru constructii agrozootehnice (crescatorii de animale, magazii etc.)
    - pentru constructii civile (locuinte)
    - pentru constructii socio-culturale (firme, banci, biblioteci, muzee etc.)
Diferentierea lor se va face functie de solicitarea mecanica, rezistenta la produsele cu care vin in contact, modul de exploatare, intretinere etc.
Functie de structura pardoselilor avem:
    - din calupuri de lemn masiv – pavele (spatii industriale, depozite, spatii expozitionale);
    - din covor de scanduri – dutumele (spatii de locuit, socio-culturale, agrozootehnice);
    - din covor de panouri – PAL, MDF - cunoscute ca pardoseli din placi sau dutumele oarbe (spatii de locuit, socio-culturale – firme, banci, tcoli) prevazute totdeauna cu strat de uzura special;
    - tip covor din elemente din lemn masiv paralelipipedice – frize – cunoscute sub denimirea de parchet (spatii de locuit, socio-culturale).
Functie de fixarea in constructie pardoselile se clasifica astfel:
    - cu fixare directa pe elementele de constructie (in zone calde sau la niveluri superioare unde nu sunt probleme de izolare termica)
    - cu fixare indirecta pe elementele de constructie, cu structura suplimentarta (in zone reci, parter, unde izolarea termica trebuie asigurata de pardoseala)
Functie de preluarea uzurii in timp avem pardoseli:
    - fara strat de uzura asociat – covor de calupuri, scanduri sau frize – cu durata de exploatare limitata
    - cu strat de uzura asociat – care poate fi inlocuit – cu durata de exploatare nelimitata

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia lemnului: pardoseli din lemn". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURALEMNburse tehnologia informatiei