Umezeala in elementele de zidarie

Incarcat la data: 03 Martie 2010

Autor: ruptureanu catalin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 67

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5000 kb

Apa sau vaporii de apa prezenti in elementele de zidarie determina starea cunoscuta ca „umezirea zidariei”. Umezeala poate sa apara din diferite cauze, dintre care cele mai frecvente sunt: - UMEZEALA DATORITA INFILTRARILOR DE APA care provine din teren si se infiltreaza in zidarie prin capilaritate sau prin actiunea fortelor electro-osmozei.

- UMEZEALA DATORITA APEI TEHNOLOGICE (apa din procesul de executie) apare la constructiile realizate recent, dar si la cele vechi, daca grosimea peretelui este mare si continutul de aer al mortarului din rosturile interioare nu a putut fi eliminat, iar mortarul nu se intareste, ramand in stare fluida.

- UMEZEALA DATORITA CONDENSULUI se datoreaza condensarii vaporilor de apa existenti in aer, atat in interior cat si in exteriorul elementului de constructie.

- UMEZEALA DATORITA APELOR METEORICE apare in cazul in care colectarea si evacuarea apelor pluviale este realizata defectuos, ceea ce favorizeaza patrunderea apei in elementele de zidarie.

- UMEZEALA DATORITA UNOR CAUZE ACCIDENTALE cum este colmatarea drenurilor, infiltratii la rezervoarele de apa, obturarea jgheaburilor de colectare a apelor meteorice s.a.

CUPRINS
3
CAP.2.1 PREZENTA APEI IN ELEMENTELE DIN ZIDARIE 5
2.1.1 UMIDITATEA DATORITA ASCENSIUNII CAPILARE 5
2.1.2 UMIDITATEA DATORITA APEI TEHNOLOGICE 13
2.1.3 UMIDITATEA PROVENITA DIN CONDENS 15
2.1.4 UMIDITATEA DATORITA APELE METEORICE 19
2.1.5 UMIDITATEA DATORITA CAUZELOR ACCIDENTALE
23
CAP.2.2 PATOLOGIA ZIDARIEI UMEDE 24
2.2.1 ACTIUNI DE NATURA FIZICA 24
2.2.2 ACTIUNI DE NATURA CHIMICA 26
2.2.3 ACTIUNI DE NATURA BIOLOGICA 31
CAP.2.3 METODE SI INSTRUMENTE DE MASURARE A UMIDITATII 33
2.3.1 COMPORTAREA MATERIALELOR COMPONENTE
ALE ZIDARIEI LA ACTIUNEA APEI
34
2.3.2 MASURAREA UMIDITATII AERULUI 40
2.3.3 MASURAREA UMIDITATII ZIDARIILOR 43
2.3.4 REPREZENTAREA GRAFICA A UMIDITATII PERETILOR 46
CAP.2.4 TEHNICI DE RESTAURARE 49
2.4.1 AERAREA 49
2.4.2 INTRODUCEREA STRATURILOR HIDROFUGE (BARIERE) 53

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Umezeala in elementele de zidarie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURAumezealaelementele de zidarie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan