Acizi nucleici

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: nicoleta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 42

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1708 kb

Acizii nucleici nucleici sau sau polinucleotidele polinucleotidele sunt compusi macromoleculari a caror masa moleculara atinge cateva zeci de milioane. Ei sunt constituiti din mai multe nucleotide. Nucleotidele contin o baza purinica sau pirimidinica, un rest glucidic (pentoza) si una sau mai multe grupari fosfat.

Bazele

Bazele ce intra in componenta acizilor nucleici sunt substante ce au in structura un nucleu heterociclic purinic sau pirimidinic, de unde si denumirea de baze purinice, respectiv pirimidinice.

Bazele cu nucleu purinic sunt: Adenina (A) si Guanina (G)

Bazele cu nucleu pirimidinic sunt: Uracilul (U), Citozina (C) si Timina (T).

O nucleotida nucleotida are in componenta: o baza (purinica sau pirimidinica), un rest glucidic si una sau mai multe grupari fosfat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Acizi nucleici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: acizi nucleiciacizi
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...