Alimentatia dietetica

Incarcat la data: 21 Martie 2010

Autor: Adelina Adana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

3 (1 review)

Inseamna o contributie la tratarea pacientului, prin alimentele ingerate. Regimurile dietetice sunt foarte variate, in functie de calitatea si cantitatea alimentelor ce le compun. In functie de cantitatea alimentelor, regimurile pot fi hipocalorice si hipercalorice.

Din punct de vedere calitativ ele sunt adaptate diverselor categorii de imbolnaviri.
Regimurile dietetice urmaresc:
-    Punerea in repaus si crutarea unor organe, aparate si sisteme:
-    Regim de crutare a intestinului gros – in dizenterie
-    Regim de crutare a mucoasei bucale – stomatita;
-    Regim de crutare a stomacului – gastrita, ulcer gastric;
-    Regim de crutare a ficatului – hepatita, ciroza;
-    Regim de crutare a rinichiului – nefrita, glomerulonefrita, insuficienta renala acuta;
-    La alcatuirea regimurilor de crutare se va tine seama de compozitia chimica a alimentelor, de modul de preparare, precum si de starea lor de agregatie;
-    Echilibrul unor functii deficitare sau exagerate ale organismului:
-    in colita de fermentatie – regim bogat in proteine;
-    in colita de putrefactie – regim bogat in carbohidrati;
-    in insuficienta cardiaca – restrictie de lichide
-    Compensarea unor tulburari rezultate din disfunctia glandelor endocrine:
-    Se va stabili toleranta la glucide in diabetul zaharat; regimul va corespunde acestei tolerante;
-    Satisfacerea unor nevoi exagerate ale organismului:
-    in boli infectioase – regim bogat in vitamine;
-    Afectiuni osoase – regim bogat in calciu;
-    in tratamentul cu hormoni corticosuprarenali – regim bogat in proteine;
-    indepartarea unor produse patologice de pe peretii intestinali:
-    Produse patologice ca: mucus, puroi, se pot indeparta cu ajutorul regimului de mere rase sau morcovi;
-    in vederea alcatuirii unui regim dietetic cat mai variat este necesara cunoasterea echivalentelor calitative si cantitative ale principiilor alimentare;
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Alimentatia dietetica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAsistenta medicalaalimentatie echilibrata
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...