Curs Anatomie aplicata

Incarcat la data: 11 Februarie 2010

Autor: boian liliana elena

Pret: 100 credite

Numar pagini: 130

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2400 kb

Definitie: este acea ramura a stiintelor biologice, care se ocupa cu studiul structurii fiintelor organizate, mijlocul principal de investiagtie, fiind disectia. Structura organelor este strans legata de functia lor. Aceasta legatura structura-functie este considerata anatomia functionala. Fenomenele morfologice si cele fiziologice se conditioneaza reciproc, constituind o unitate dialectica: structura-functie.

Structura si functiile organismului sunt rezultanta necesitatii de miscare, ca factor principal al existentei.Pozitia anatomica – este de statica bipeda (ortostatism) si corespunde pana la un punct cu pozitia de drepti din gimnastica, fiind analizata pe trei palnuri (tridimensional):
planul frontal vertical (paralel cu fruntea) imparte corpul in fata-spate;
planul sagital vertical (antero-posterior sau profil) imparte corpul in stanga-dreapta;
planul transversal, orizontal, imparte corpul in sus-jos.
 Centrul de greutate, apare ca urmare a actiunii gravitatiei, fiind
punctul masei asupra caruia actioneaza  rezultanta liniilor fortelor gravitationale, cu formula g = F / M, deci F = Mg. Corpul uman nefiind perfect simetric, cu diverse greutati si densitati ale segmentelor, centrul de greutate nu coincide cu cel geometric, ci se afla in mijlocul micului bazin, la cca. 5 cm. sub ombilic.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Anatomie aplicata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAPLICATAANATOMIEAsistenta medicala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...