Curs Pediatrie - rolul in cresterea, dezvoltarea si patologia copilului

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 29

Tip fisier: zip

Marime fisier: 61 kb

Pediatria are  ca obiect de studiu cresterea, dezvoltarea si patologia copilului de la nastere pana la varsta de 18 ani.Ca ramura a medicinii interne, pediatria are o serie de subspecialitati: pediatria preventiva; pediatria sociala; neonatologia (nou nascut- 0-28 zile); psihiatria infantila; cardiologia; pneumatologia pediatrica; boli de nutritie si metabolism; oncologia; chirurgia, ortopedia si traumatologia pediatrica.
             
Un domeniu aparte il contrituie pediatria prenatala care se ocupa cu diagnosticul prenatal (imagistic si genetic) completat cu tratamentul prenatal si chirurgical.Kinetologia aplicata domeniului pediatric are 2 aspecte: profilactic - exercitiu fizic si sport; aspect curativ de reabilitare a handicapului biologic sau a sechelelor anumitor boli.

Pediatria preventiva si rolul profilaxiei

Pediatria preventiva cuprinde toate masurile menite sa intretina sanatatea si sa impiedica aparitia bolii la copil. Astfel se imparte in :
1)Profilaxia primara – evitarea imbolnavirii individului sanatos ( vaccinarea, clorinarea apei)
2)Profilaxia secundara – recunoasterea si eliminarea precursorilor bolii si care se adreseaza populatiei cu risc crescut pt o anumita afectiune. Cuprinde si prevenirea complicatiilor bolilor.
3)Profilaxia tertiara – urmareste ameliorarea sau oprirea consecintelor bolii deja instalate, evitand evolutia spre invaliditate au deces.
Profilaxia primara  include 2 tipuri de masuri :
A) masura aplicata colectivitatii
B) masura  aplicata individual
A) Masura aplicata colectivitatii- se realizeaza printr-o serie de programe de sanatare publica care difera de la tara la tara in functie de gradul de dezvoltare a acesteia.
Unele programe de sanatate publica cu valoare centrala nu sunt inca universal adoptate.
Masuri aplicate : - prevenirea accidentelor – dificila si se poate face prin educatie publica
prevenirea intoxicatiilor (detergenti, alcool, ciuperci etc)
prevenirea sinuciderilor si omuciderilor
profilaxia  sarcinii  la adolescenti
prevenirea utilizarii drogurilor
B) Masuri individuale de profilaxie  primara
               - ingrijirea de rutina a sugarului ( consultatii, masuratori, sfaturi privind ingrijirea si alimentatia)
               - acestea ar trebui sa inceapa prenatal
               - promovarea alimentatiei la san a copilului
               - vaccinarile (imunizari)
               - exercitiul fizic ( masaj baby-fitness)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Pediatrie - rolul in cresterea, dezvoltarea si patologia copilului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCOPIIPediatrieAsistenta medicalaasigurari de sanatate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan