Glucide

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: nicoleta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 238 kb

Glucidele, componente principale ale hranei omului si animalelor, sunt compusi foarte raspanditi in natura, atat sub forma libera (pentoze, hexoze), cat si sub forma de combinatii (glicozide, glicoproteide, glicolipide etc.). Proportia lor in regnul vegetal reprezinta peste 50% din substanta uscata a organismelor vegetale superioare.

In organismele animale exista un numar mai mic de reprezentanti ai glucidelor, aflate intr-o proportie mai mica, comparativ cu protidele si lipidele.

Pe langa importanta lor ca substante de constitutie si rezerva ale organismelor vii, ele indeplinesc si functii specifice, cum ar fi: sunt componente ale acizilor nucleici, componente ale unor enzime, glicoproteide si glicolipide din membranele celulare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Glucide". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GLUCIDE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan