Introducere embriologie

Incarcat la data: 25 Mai 2010

Autor: stancu alina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Anatomia studiaza anatomia propriu-zisa si anatomia dezvoltarii sau embriologia. Anatomia se imparte in: -anatomia descriptiva-se ocupa cu notarea si sistematizarea formatiunilor anatomice; -anatomia topografica-studiaza regiunile corpului; -anatomia patologica-studiaza afectiunile si structuradiverselor organe; -anatomia chirurgicala-se ocupa cu experimente pe cadavru uman sau animal pentru diferite tehnici chirurgicale; -anatomia artistica(plastica); -radioanatomia-studiaza corpul uman cu ajutorul metodelor fizice.

Nomenclatorul anatomic este un vocabular comun al tuturor medicilor care se adreseaza la diverse parti ale corpului si cuprinde 5600 de termeni.

EMBRIOLOGIA este ramura a biologiei care a luat nastere in perioada Renasterii si provine din “embrion”(care se dezvolta in interior),si “logos”(stiinta).
Perioadele embriologiei sunt:
1.-EMBRIOGENEZA se desfasoara in doua etape:
a)reproducerea
b)embriogeneza propriu zisa,de la fecundatie pana in saptamana 8.
2.-ORGANOGENEZA se desfasoara de la saptamana 8 si pana in luna a IX-a.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere embriologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINTRODUCEREAsistenta medicala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...