introducere in microbiologia medicala

Incarcat la data: 20 Martie 2010

Autor: sima maria

Pret: 80 credite

Numar pagini: 54

Tip fisier: zip

Marime fisier: 105 kb

MICROBIOLOGIA MEDICALA se ocupa cu studiul microorganismelor implicate in patologia umana si cu interactiunile dintre organismul uman si aceste microorganisme.
Rolulpatogen al microorganismelor:
Din punctul de vedere al patogenitatii ,microorganismele se clasifica in:
A.Comensale,care formeazaflora normala a epiteliilor si mucoaselor organismului(tegument,mucoasa respiratorie, digestiva, genito-urinara).Acestea nu au influente negative asupra organismului,in unele cazuri avand chiar roluri benefice,prezenta lor fund necesara pentru echilibrul florei de pe tegumente si mucoase(de ex.la nivelul colonului se gasesc microorganisme care sintetizeaza vitamine din grupul B si vitamina K, vitale omului).

 

In anumite conditii aproape orice microorganism din aceasta categoric poate deveni patogen(de ex. in cazul scaderii imunitatii organismului).De aceea a fost introdusa notiunea de microorganisme conditionat patogene sau oportuniste.Acestea sunt microorganisme comensale care devin patogene in momentul in care se rupe echilibrul dintre ele si organismul uman.
B.Patogene, care au actiuni negative asupra organismului,fie direct prin multiplicare si invazivitate(de ex.speciile de Stafylococcm, Bacillus antracis),fie prin sinteza de toxine(de ex. speciile de Clostridium),fiQ prin ambele mecanisme(de ex. streptococii de grup A).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "introducere in microbiologia medicala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMICROBIOLOGIEcurs medicinabiochimie medicala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan