Istoria nursingului

Incarcat la data: 11 Februarie 2010

Autor: boian liliana elena

Pret: 80 credite

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 393 kb

2 (2 review-uri)

incercari de vindeca bolile sau de a trata ranile sunt tot atat de vechi cat omenirea. Bolile grave reprezentau, ca totdeauna, o problema serioasa, remedii eficace insa nu existau. imbolnavirile erau privite din punct de vedere magic-demoniac sau ca o pedeapsa din partea fortelor supranaturale. Pentru vindecare se invocau aceste forte si se faceau sacrificii, se improvizau dansuri, se foloseau formule oculte sau talismane.

incepand din secolul al VI-lea a.Ch. - sub influenta scolilor filozofice materialiste ca cea a lui Empedocle (natura este formata din patru elemente: foc, apa, pamant si aer) - medicina capata trasaturi stiintifice, in special prin persoana lui Hippocrate din Cos, considerat parintele medicinii moderne.

Reprezentant al unei familii de frunte din Acragas (o colonie greceasca din Sicilia, azi Agrigento), Empedocle participa la rasturnarea regimului oligarhic din cetatea natala si, refuzand apoi sa sprijine inaugurarea unui nou regim autoritar, prefera sacutreiere, ca retor, medic intreaga Sicilie.

Din creatia lui s-au pastrat fragmentar doua poeme filosofice: Peri physeos (Despre natura) si Katharmoi (Purificari). Primul este consacrat evolutiei materiei, de la formele ei elementare, la alcatuirea universului si la aparitia fiintelor vii. Al doilea, influentat de gandirea pitagoreica, are ca tema sufletul uman. Asemenea filosofilor naturalisti ionieni sau a lui Parmenide, Empedocle considera ca universul reprezinta doar formele pe care le ia physis (substanta primordiala) in transformarile ei.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria nursingului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAsistenta medicalaistoria literaturii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan