Mielomul multiplu

Incarcat la data: 25 Iunie 2010

Autor: Szabo Andrei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Ce trebuie sa stim despre mielomul multiplu? Mielomul multiplu este un tip de cancer care afecteaza anumite cellule albe numite celule plasmatice.

Celulele normale
Celulele plasmatice si alte celule sangvine formeaza sistemul imunitar, care apara orgnismul de infectii sau de alte afectiuni.
Anumite celule albe parasesc maduva si se dezvolta in alte parti ale organismului.
   
Unele din aceste celule se transforma in celule plasmatice atunci cand organismul trebuie sa lupte impotriva anumitor substante care cauzeaza infectii si boli.

Celulele plasmatice produc anticorpi, protein care sunt transportate prin circulatia sangvina pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva substantelor daunatoare. Fiecare tip de celula plasmatica raspunde la un singur tip de substanta specifica prin secretia unor mari cantitati de anticorpi. Acesti anticorpi identifica si distrug doar un singur tip de substanta straina.

Celulele mielomului
Cand cancerul implica celule plasmatice, organismul produce mari cantitati din aceste celule. Aceste celule care nu sunt necesare, ci anormale si atipice, se numesc celule mielom.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mielomul multiplu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs medicinaasistenamielom multiplu
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...