Neurotransmiţătorul

Incarcat la data: 08 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Neurotransmitatorul reprezinta o substanta fabricata de celula nervoasa care, eliberata in spatiul sinaptic ca raspuns la o stimulare (electrica, mecanica, chimica), are un efect specific asupra unei alte celule.
In sistemul nervos, aceasta celula este neuronul, dar la periferie, ea poate fi reprezentata de catre o celula efectoare. Neuronii sau anumite grupe neuronale utilizeaza numai un singur transmitator (legea lui Dale). Ulterior s-a constatat existenta unei co-transmiteri la nivel neuronal, adica posibilitatea existentei in aceiasi neuroni a doi sau chiar trei neurotransmitatori.

 

In creier au fost identificati si receptori pentru unii neurohormoni, existind astfel posibilitatea eliberarii acestora in circulatia periferica prin bucle feedback. Receptorii au fost gasiti si la nivelul butonului presinaptic, care are rolul de a regla cantitatea de neurotransmitatori eliberata. Astfel, actiunea neurotransmitatorilor, considerata a fi de scurta durata, este modulata de catre alte substante care se numesc neuromodulatori. Acestia provoaca modificari de lunga durata ale tonusului sinaptic, modulind astfel mediul inconjurator in vederea actionarii altui neurotransmitator.
Prin urmare, utilizarea traditionala a structurilor anatomice ca unitati functionale nu a fost inlocuita, dar acelasi comportament se afla sub dependenta atit a unui substrat anatomic, cit si a unuia neurochimic. Creierul poseda neuroni si neurotransmitatori, astfel incit orice comportament are la baza componente anatomice si componente neurochimice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Neurotransmiţătorul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs medicina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan