Nevoia de a bea si a manca

Incarcat la data: 21 Martie 2010

Autor: Adelina Adana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Pentru a se mentine sanatoasa fiinta umana are nevoie de o cantitate adecvata de alimente, continand elementele nutritive indispensabile vietii. Cantitatea si natura alimentelor nutritive sunt in functie de: sex, varsta, greutate, inaltime, activitate depusa, starea de sanatate sau de boala.

O alimentare adecvata trebuie contina toti factorii necesari mentinerii vietii si asigurarii tuturor functiilor organismului in conditii normale: glucide, proteine, lipide, vitamine, apa, saruri minerale. Glucidele (hidratii de carbon) reprezinta sursa principala energetica a organismului. Digerarea si asimilarea lor nu solicita organismului prea mult, de aceea este bine ca 50% din necesitatile calorice ale organismului sa se asigure prin hidratii de carbon, daca nu exista o contraindicatie in ceea ce priveste aportul lor (diabetul zaharat, obezitate, etc.).
La copii, aportul de glucide trebuie marit in boli febrile, casexie, denutritie, afectiuni hepatice si renale.
Necesarul: 4-6 g/kg corp/24 h.

Proteinele reprezinta materialele plastice ale organismului, ele inlocuind substantele distruse prin uzura fiziologica sau patologica. Ele reprezinta, in acelasi timp, o sursa importanta de energie si constituie materia prima a enzimelor si a hormonilor.
Necesarul: 4-6 g/kg corp/24 ore.
Aportul insuficient de lunga durata al substantelor proteice determina scaderea proteinelor plasmatice, distrugerea parenchimului hepatic, aparitia unei anemii si prin reducerea presiunii coloid-osmotice a sangelui retentia apei in organism cu formarea de edeme.
Cresterea cantitatii de proteine este indicata in sarcina si alaptare, arsuri, anemii, evacuari pleurale si abdominale, postoperator.
Scaderea cantitatii de proteine este indicata in boli renale, afectiuni febrile.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Nevoia de a bea si a manca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANCAREBAUTURAAsistenta medicala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan