Nursing - bazele stiintei nursingului

Incarcat la data: 16 Octombrie 2010

Autor: Claudiu Chelaru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 102 kb

4,3 (3 review-uri)

Nursing-ul este o parte integranta al sistemului de ingrijire al  sanatatii cuprinzand: promovarea sanatatii; prevenirea bolii; ingrijirea  persoanelor bolnave (fizic, psihic, handicapati) de toate varstele, in toate  unitatile sanitare, asezarile comunitare si in toate formele de asistenta  sociala.
   
Definitia Virginiei Henderson
“Sa ajuti individul, fie acesta bolnav sau sanatos, sa-si afle cale  spre sanatate sau recuperare, sa ajuti individul, fie bolnav sau sanatos,  sa-si foloseasca fiecare actiune pentru a promova sanatatea sau  recuperarea, cu conditia ca acesta sa aiba taria, vointa sau cunoasterea,  necesara pentru a o face si sa actioneze in asa fel incat acesta sa isi  poarte de grija singur cat mai curand posibil.”
   
Definitia I.C.N. (Consiliul Inernational al Nurselor)
Nursing-ul, ca o parte integranta a sistemului de asistenta  sociala, cuprinde ocrotirea sanatatii, prevenitrea bolilor si ingrijirea  bolnavilor fizic, psihic, handicapatilor de toate varstele, in toate formele  de asistenta sociala si asezari comunitare.

Definitie A.N.A. (North American Association)
Nursing-ul comunitar nu este numai o sinteza a practicii de  nursing si a educarii in domeniul sanatatii, ci are scopul de a mentine si  a stimula sanatatea populatiei. ingrijirile au caracter continuu. ingrijirea este orientata asupra individului, a familiei, a  grupului, contribuind la sanatatea intregii populatii a zonei respective.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Nursing - bazele stiintei nursingului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINGRIJIREAsistenta medicala
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...