Asistenta sociala: chestionarul

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2010

Autor: filip mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 219 kb

Chestionarul consta intr-o serie de intrebari la care ar trebui sa raspunda o persoana; este un formular scris pe care cel chestionat completeaza, bifeaza sau incercuieste raspunsurile. in numeroase cercetari de teren, chestionarul este o tehnica sociologica folosita cu predilectie.Dupa determinarea obiectului cercetarii si a obiectivelor urmarite: se realizeaza o preancheta (o “repetitie“ generala a cercetarii), se definitiveaza ipotezele teoretice si se determina ipotezele de lucru, se identifica populatia de investigat si esantionul, se construiesc intrebarile proiectului de chestionar si se pretesteaza, se redacteaza chestionarul in forma finala, sint instruiti operatorii de teren, se culeg datele, se prelucreaza,  se analizeaza, se adauga, se confrunta cu date culese prin tehnici diferite, se intocmeste raportul de cercetare, se valorifica rezultatele cercetarii.


1. Cercetatorul socialului urmareste o problema concreta, practica. Este important ca el sa-si clarifice din start conceptele folosite, scopul, obiectivele cercetarii (daca intr-un chestionar pune intrebarea: “Ce tehnici de interventie foloseste asistentul social in cazul persoanelor in virsta care necesita ingrijire la domiciliu ? “, va trebui sa defineasca cu claritate ce inseamna “interventie“, “persoana in virsta“, „ingrijire la domiciliu”).


2. Urmeaza conturarea ipotezelor teoretice (afirmatii netestate privind corelatiile dintre variabilele construite pentru cercetare) si a ipotezelor de lucru (operationale). intrebarile chestionarului urmaresc obtinerea unor tipuri de raspunsuri in functie de ipotezele formulate, fie ca se vor confirma ipotezele, fie ca nu). in mod « normal » (in « stiinta normala », pentru ca un enunt sa poata fi numit ipoteza, el trebuie sa fie testabil (confruntat cu realitatea, cu faptele de observatie, in acord cu enunturile verificate anterior).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Asistenta sociala: chestionarul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Curs Asistenta socialachestionar
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...