Asistenta Sociala: convorbirea comprehensiva si interviul

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2010

Autor: filip mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 213 kb

W. Dithey a insistat asupra faptului ca socioumanul nu poate fi surprins decat prin demers comprehensiv, adica afland sensul pe care oamenii il dau actelor lor; reprezentanti ai scolii de la Frankfurt (Adorno s.a.) au fost preocupati de modul in care se produce interiorizarea individuala a normelor sociale ; scoala de la Chicago a cerut sociologilor sa caute sa intalneasca oamenii in mediul lor de viata pentru a-i studia etc.

Si alti sociologi si scoli de sociologie au relevat importanta aperceptiilor subiective ale omului, a perceperii si priceperii comportamentelor si atitudinilor celorlalti in mediul lor (C. Rogers a construit si utilizat "teoria centrata pe client", adica pacientul, clientul trebuia lasat sa se exprime, inlaturand progresiv, treptat, obstacolele ce il impiedicau sa ajunga la "propriul adevar", sa se « elibereze »).

Asistentul social are de cules informatii despre nevoile, situatiile critice, problemele sociale ale subiectilor-beneficiari-clienti investigati, ca si despre valorile, aspiratiile, prioritatile, starea lor de (dis)confort psihic etc. Observarea comportamentului sau chestionarul nu sunt suficiente. AS vizeaza cunoasterea clientului in vederea schimbarii, a transformarii lui. El cere persoanei investigate informatii utile pentru tema, problema pe care o cerceteaza si de aceea (re)(de)structureaza experienta interlocutorului, il determina sa distinga obiecte, evenimente, valori, reguli, obiective, resurse, mijloace, metode etc. ca sa afle, printr-o atitudine comprehensiva, ce se intampla in el. AS:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Asistenta Sociala: convorbirea comprehensiva si interviul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INTERVIUCONVORBIRECurs Asistenta sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...