Curs tehnici de consiliere

Incarcat la data: 18 Octombrie 2010

Autor: porcar georgiana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 72

Tip fisier: zip

Marime fisier: 142 kb

Necesitatea consilierii (din limba engleza: guidance, advice)  psihologice si educationale s-a conturat la inceputul secolului XX, mai intai in S.U.A. Aparitia acestui tip de activitate a fost generata de necesitatea orientarii si selectiei profesionale.incepand cu deceniul al cincilea al secolului XX consilierea este recunoscuta ca profesie.

Concomitent, in aceeasi perioada a avut loc aparitia mai multor teorii care aveau ca prim obiectiv definirea si fundamentarea principalelor repere din cadrul activitatii de consiliere. Se poate considera ca specificitatea demersului de consiliere consta, la modul cumulativ, in gasirea de alternative, sprijinirea in identificarea obiectivelor si furnizarea de informatii referitoare la particularitatile elevilor.

Consilierea psihologica si educationala reprezinta: tehnica de informare si de evaluare; un mijloc de a modifica in sens pozitiv comportamentul subiectilor; o experienta de comunicare; o cautare comuna a sensului vietii.

Altfel spus, consilierea reprezinta, in mod simultan,  relatie umana, o forma specifica de comunicare, forma care implica ascultarea o activitate care are ca scop prevenirea/ameliorarea/gestionarea situatiilor de criza, o forma confidentiala de a acorda ajutor, o activitate realizata de specialisti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs tehnici de consiliere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONSILIERECurs Asistenta sociala
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...