Defectologie - suport de curs

Incarcat la data: 10 Decembrie 2010

Autor: maximalinaoana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 58

Tip fisier: zip

Marime fisier: 125 kb

Preocuparile pentru cunoasterea copilului si evaluarea capacitatilor psihice in scopul adaptarii unor strategii eficiente pentru optimizarea procesului instructiv-educativ sunt tot mai intense in ultimul timp. Probleme deosebite le ridica copiii cu diverse deficiente, a caror instructie si educatie trebuie sa se subordoneze scopului corectiv-recuperativ si integrativ socio-profesional.
   
Progresele medicinei au determinat un recul sensibil al maladiilor susceptibile de a provoca deficiente grave. Daca salvam azi un copil de o encefalita grava, de anumite leziuni cerebrale, o facem cu pretul unor deficiente intelectuale sau senzoriale, al unor tulburari de motricitate, care vor marca pe copil sever si definitiv.
   
Diferitele conflicte sociale, interetnice, armate, au descompletat familii, au lasat copii pe drumuri, fara protectie adecvata. Aglomerarile urbane, insuficient controlate, genereaza sporirea cazurilor de delicventa, devianta comportamentala, a starilor infractionale.
   
Acestea pot fi contracarate sau ameliorate daca se pune in actiune un plan global de profilaxie si corectie care sa porneasca de la necesitatea fundamentala de depistare si interventie precoce a fenomenelor de inadaptare.
   
Este recunoscut rolul primilor ani de viata pentru dezvoltarea ulterioara a copilului. Acum se formeaza comportamentele de baza. Este etapa cea mai maleabila si mai receptiva a stimularii. in lipsa stimularilor adecvate pot aparea incertitudini ale ritmului dezvoltarii uneori chiar fenomene disfunctionale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Defectologie - suport de curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAsistenta Socialadefectologie
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...