Grupul – mijloc de formare si afirmare a individului

Incarcat la data: 19 Februarie 2010

Autor: maximalinaoana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 71 kb

Grupurile ocupa o pozitie centrala in schema vietii sociale, dar traind cea mai mare parte din viata noastra in grup, incercand sa intram, sa iesim dintr-un grup, sa convietuim intr-un grup, ne obisnuim cu grupul intr-atat incat influenta lui asupra comportamentului nostru devine imposibil de masurat si identificat.  Accentuand asupra importantei sociale, a interactiunii dintre oameni, noi putem defini grupul ca „doi sau mai multi indivizi care se influenteaza unul pe altul in timpul interactiunii” (D. Forsyth, 1989).

Homans aprecia in 1950 „noi intelegem prin grup un numar de persoane care comunica unii cu altii in spatiu si timp, in pozitia fata in fata”. Zander (1968) dadea urmatoarea definitie „grupul este o colectie de indivizi care au relatii unul cu altul care ii fac interdependenti intr-un anume grad de semnificatie”.

Exista multe tipuri de grup si multi autori au elaborat definitii pentru grup. Aceste definitii au in comun cateva elemente esentiale pentru grup. Grupul apare definit ca fiind o formatiune sociala constand in doi sau mai multi membri perceputi a avea caracteristicile urmatoare (macar una): interactiune directa unul cu altul; scop comun al interactiunii; intalnirea membrilor dintr-o categorie sociala bazata pe atribute ca: varsta, rasa, aceiasi origine (loc nastere), o soarta, un destin comun intr-o perioada.

Utilizand aceste categorii o familie este perceputa ca un grup in timp ce un aeroport plin de oameni sau o piata niciodata nu va fi perceput ca grup. (Un aspect interesant: unele persoane pot forma un grup numai in ochii altora).
   
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Grupul – mijloc de formare si afirmare a individului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSGRUPULindividAsistenta Socialamijloc de formareafirmare
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...