Ingrijirile paleative

Incarcat la data: 02 Decembrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 165 kb

O noua disciplina cu ramificatii in medicina, psihologie si asistenta sociala: durere si suport psihologic; imbunatatirea calitatii vietii bolnavilor aflati in faza terminala precum si a membrilor familiei acestora. OMS a definit ingrijirile paleative ca fiind ingrijiri active si complete ale pacientilor suferind de o maladie ce nu mai raspunde la un tratament curativ.

Principii ale ingrijirilor paleative: - acceptarea mortii ca fiind un fenomen normal, - scopul tratamentului este ameliorarea simptomelor, - unitatea de ingrijire paliativa include pacientul si apartinatorii acestuia, - se sustine familia in timpul doliului, - echipa multidisciplinara este alcatuita din diversi profesionisti.

Asociatia Europeana de ingrijiri Paliative a elaborat un principiu referitor la refuzul apriori al eutanasiei: medicul nu trebuie sa intreprinda nimic din ceea ce ar putea sa prelungeasca sau sa agraveze suferinta pacientului si trebuie sa faca totul pentru a ameliora suferinta morala si spirituala.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ingrijirile paleative". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGRIJIRICurs Asistenta sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...