Metodologia cercetarii in Asistenta Sociala, curs 1

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2010

Autor: filip mihaela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 440 kb

Sociologii nu pot neglija scrierile de filosofie sociala ale unor autori precum: Cellarius, Vico, Turgot, Voltaire, Rousseau, Condorcet, Lessing, Herder, Schloser, Kant, Fichte, Ferguson s.a. Este necesar sa explicam natura si sa intelegem omul, spunea Dilthey. Oamenii « saraci » nu-si explica teoretic saracia, dar simt, inteleg de ce-i pizmuiesc pe “bogati”.

Socialul este finit si infinit, este compus din elemente simple si din componente complexe. in societate exista determinare cauzala, constrangeri, dar oamenii pot fi liberi. Multe procese sociale au loc cu necesitate, dar ele sunt constructe istorice si cotidiene ale oamenilor. Asemenea caracteristici ale socioumanului au devenit “antinomice” atunci cand s-a postulat separarea lor, desi in lumea socialului ele fiinteaza laolalta. Sociologii nu pot ignora eforturile de cunoastere cu onestitate a socialului exprimate in ontologii, gnoseologii, epistemologii, istorii ale stiintelor, filosofii ale stiintelor, sociologii ale cunoasterii, sociologii ale stiintei, etica stiintei.

Cunoasterea sociologica este cumulativa in sensul ca sociologii constituie treptat o rezerva de cunostinte si experiente, un stoc disponibil de cunostinte la indemana ce pot servi ca suport pentru conturarea problematicii de cercetat, a intrebarilor de plecare, a ipotezelor etc., fara a exclude contactul permanent cu “terenul”, cu societatea reala si nu cu una mistificata, virtuala.

Cuprins:

1. Sociologia, filosofia sociala, istoria stiintei, sociologia cunoasterii, psihologia (sociala), etica stiintei
2. Sociologia si asistenta sociala
3. Cercetarea in domeniul asistentei sociale
1. Formularea problemei de cercetat
a. Explorarea teoretica
b. Explorarea terenului
2. Formularea ipotezelor
3. Determinarea variabilelor si indicatorilor
4. intrebarea de plecare
5.Preancheta
6. Definitivarea ipotezelor
7. Constructia metodelor si tehnicilor
8. Culegerea, prelucrarea rezultatelor, formularea concluziilor cercetarii

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metodologia cercetarii in Asistenta Sociala, curs 1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CERCETAREMETODOLOGIECurs Asistenta sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...