Metodologia cercetarii resurselor umane

Incarcat la data: 13 Mai 2010

Autor: parpala alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 33 kb

Metodologia cercetarii resurselor umane se finalizeaza in psihodiagnostic , este un curs tehnic. Metodologie = provine din greaca si inseamna cale , drum, poteca. O buna parte din caile utilizate de r. u  provin din psihologia experimentala, muncii, organizationala si psihodiagnostic. In baza acestei metodologii se realizeaza studii experimentale/ de diagnostic , care sunt modalitati de a intelege de ce se intimpla , de ce se intimpla in Univers? ? ce este absenteismul? De ce se intimpla migratia de personal?

Caracteristicile cailor metodologiei : obiective si sistematice  ? exprima caracteristicile care separa studiul stiintific de cel empiric.
Cunoasterea empirica este subiectiva , exprima relativitate ? nu nu surprinde un fenomen in parametrii generali.
Cunoasterea stiintifica are la baza informatii din cunoasterea empirica , le imbogateste si foloseste tehnici elaborate de cunoastere.
Prezentul in psihologie = este a 10 a parte dintr-o secunda.
*Drama psihologiei- Vasile Pavelcu

Metodologiile se activeaza in orice studiu asupra comportamentului organizational plecind de la o varietate extinsa de probleme ( calitate de munca) calitatile angajatului , universul organizational, calitatile manageriale ale organizatiei – astfel problematica in r. u  poate sa inceapa prin intrebari de genul – de ce unii se inteleg cu seful sau nu?? De ce unii sunt mai motivati in acelasi tip de sarcina?
In r. utilizam 2 tipuri de metodologie :
Calitative: utilizeaza unele din metodele de investigatie , cum ar fi : observarea , chestionarul, interviul, analiza biografica, studiul de caz, analiza de caz , anamneza.
Cantitative: metodele utilizate : testul psihologic, testul de cunostinte, testul de aptitudini etc.tehnicile de corelatie , experimentul, psihodiagnosticul complex.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metodologia cercetarii resurselor umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCERCETAREMETODOLOGIEAsistenta Sociala