Politici sociale

Incarcat la data: 04 Iunie 2013

Autor: Hojda Ileana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Sintagma calitatea vietii iti propune sa surprinda masura in care viata ofera satisfactii omului si comunitatilor umane. Este un concept operatiune de mare complexitate, care se exprima in dimensiuni sociale precum standardul economic, starea de sanatate, educatie, cultura, etc., toate generand satisfactia sau insatisfactia de viata.

Este de la sine inteles ca studierea calitatii vietii presupune o cercetare de ansamblu a societatii in care se imbina nivelul microsocial (individul), nivelul mezosocial (comunitatile umane) si nivelul macrosocial (societatea in ansamblu) (Maria Dan, Probleme si politici sociale, Cluj, Napoca Star, 2002, p.35).
O abordare sistematica a calitatii vietii cuprinde urmatoarele aspecte:
- ansamblul cond. fizice, economice si sociale, politica, de sanatate in care traiesc oamenii;
- continutul si natura activitatilor pe care o desfasoara;
- caracteristicile relatiilor si proceselor sociale la care participa;
- bunurile si serviciile la care au acces;
- modele de consum adoptate;
- modul si stilul de viata - starile subiective, insatisfactie, fericire, frustrare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politici sociale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriCurs Asistenta socialapolitici sociale
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan